fundacja-alternatywa
  Konsultacje dla osób chorych

Od 18 lipca do 31 sierpnia prowadzimy wakacyjny punkt doradczy dla osób chorych i ich rodzin (dotyczy osób chorych przewlekle, obłożnie oraz rodzin osób przebywających w hospicjach
Porady udzielane bedą w siedzibie fundacji, U. Fabryczna 5, - budynek ECSSiON (kręgielnia) w dniach:
wtorek - kurator sądowy/socjolog 16:00 - 18:00
Sroda - pedagog/socjoterapeuta17:00 - 19:00
czwartek - prawnik  15:00 - 19:00
piątek - psychoterapeuta 16:00 - 20:00

odzina jest miejscem, w którym dziecko przychodzi na świat, gdzie zaspokajane są jego podstawowe potrzeby, gdzie kształtuje się jego tożsamość, budują cechy osobowe i postawy życiowe. Stanowi system, czyli zespół powiązanych ze sobą elementów. To, co chroni dzieci przed negatywnymi wpływami świata zewnętrznego, to silna wieź emocjonalna z rodzicami. Brak tego czynnika chroniącego może wywołać, a w konsekwencji podtrzymywać postawy dewiacyjne poszczególnych jej członków. Nawiązanie silnej relacji emocjonalnej z własnym dzieckiem stwarza zatem szansę na to, by młody człowiek, a w konsekwencji cała rodzina umieli radzić sobie z różnymi zagrożeniami i kłopotami. Pojawienie się zaburzeń w zachowaniu wskazuje, że w percypowanej przez dziecko sytuacji rodzinnej występowały zjawiska niekorzystne.

Przewlekła choroba w rodzinie zaburza właściwe funkcjonowanie systemu, jakim jest rodzina, powoduje skoncentrowanie na osobie chorej, bólu, cierpieniu etc. Dlatego też tak ważna jest pomoc tym osobom.

Konsultacje/porady udzielane są nieodpłatnie
Projekt dofinansowany jest ze środków Miasta Kostrzyn nad Odrą

Dzisiaj stronę odwiedziło już 2 odwiedzający (14 wejścia) tutaj!

=> Chcesz darmową stronę ? Kliknij tutaj! <=